Huolehdi turvallisuudestasi pitämällä hormit kunnossa.

Savuhormeista alkaneet tulipalot ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosien aikana. Yli 50 vuotta vanha savuhormi voi olla rappeutunut ja siellä kiertävät kuumat palokaasut saattavat aiheuttaa tulipalon vaaran. Hormin tiiveyskokeella näemme mahdolliset savuvuodot ja hormikuvauksella voimme tarkasti määrittää hormisaneerauksen laajuuden. Mitä rapautuneemmaksi hormi kuluu, sitä haasteellisempi sitä on myös korjata.

Hormisaneeraus voidaan suorittaa joko hormipinnoituksella eli massaamalla tai asentamalla hormiin sisäputki. Hormisaneerauksen tapa valitaan sen mukaan, käytetäänkö tulisijassa nestemäistä vai kiinteää polttoainetta.

Nestemäisellä polttoaineella (öljy) toimivan tulisijan hormiin asennetaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu taipuisa haitariputki estämään savuhormin rapautumista. Sisäputken tulee myös mennä mahdollisen piipunhatun läpi. Vermikuliittia ei enää suositella käytettäväksi, koska se kerää kosteutta ja jäätyessään saattaa rikkoa hormin.

Kiinteällä polttoaineella (puu) toimivien tulisijojen hormit massataan keraamisella hormipinnoitteella. Pinnoite vahvistaa hormin rakennetta eikä kutista mainittavasti hormin pinta-alaa. Hormin sisäpintojen tasoittaminen ja kulmien pyöristäminen parantaa myös hormin vetoa (katso kuvat ennen ja jälkeen). Keraaminen tiivistysmassa kestää helposti jopa 1200 C° asteisen nokipalon.

Ota yhteyttä

Tarkistamme hormit ja annamme tarjouksen hormisaneerauksesta. Valtuutettu tulisija ja hormitarkastaja.

Soita ja pyydä tarjouskäynti.

Piirroskuva hormin pinnoituksesta.
Piirroskuva hormin pinnoituksesta.
Luottoluokitus ja luotettava kumppani
Oma Nuohooja ja kannatusjäsen